Bøger / faglitteratur til børn

Hvis dinosaurerne levede i dag


Beskrivelse


Om forskellige dinosaurer, og om hvordan de formentlig ville optræde, hvis de levede i dag. Med faktaafsnit med relevante oplysninger og tegninger, der sammenligner dinosaurerne med nutidige dyrearter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2008

af

af

Steen Agger

d. 11. aug. 2008

Hermed en dinosaurbog, som er til selvstudium/underholdning for børn fra 12-årsalderen. Mindre børn kan dog også have glæde af bogen ved at se de flotte, dramatiske og fantasifulde billeder.

Bogen fortæller om forhistoriske planteædere, kødædere, havdyr, flyvende krybdyr og om videnskabens arbejde for at afdække fossilernes hemmeligheder. Bagest er der en slags quiz med uddybende forklaringer, en ordliste og et stikordsregister. På hvert opslag fortælles om et bestemt emne. Brødteksten beretter om forskelige dinosaurer, og om hvordan de formentlig ville optræde, hvis de levede i dag. Der er også faktaafsnit med relevante oplysninger, tegninger, der sammenligner dinosaurerne med nutidige dyrearter og kort over fossilers findesteder. Illustrationerne består bl.a. af store fotografier med indtegnede fortidsdyr, der optræder i nutidige miljøer. På forsiden ses en tyrannosaurus, der jager langhornskvæg, mens en helikopter hænger i baggrunden og filmer sceneriet.

Der findes mange gode bøger om emnet. Denne her adskiller sig fra de andre ved at lade fortidsdyrene optræde i nutiden.

En god bog med en flot, dramatisk billedside. Den indeholder mange oplysninger om fortidens krybdyr og appellerer til fantasien ved at diskutere, hvorledes fortidsdyrene ville gebærde sig, hvis de pludselig blev omplantet til nutiden.