Bøger / faglitteratur / erindringer

Efter min bedste overbevisning : om iværksætteri, ledelse og samfundsansvar


Beskrivelse


Nils Foss (f. 1928) er tredje generation af en dansk industrifamilie. Han fortæller om arven fra sin far og farfar og om sin egen karriere, der bl.a. omfatter etableringen af elektronikvirksomheden Foss A/S, og en 8-årig periode som direktør for F. L. Schmidt.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 28. aug. 2014

Nils Foss' erindringer om sin lange erhvervskarriere er spændende og vedkommende for både iværksættere, ledere og biografilæsere.

Nils Foss er tredje generation af en dansk industrifamilie. Den respekterede erhvervsmand fortæller om arven fra sin far og farfar, der også begge var ingeniører, og om sin egen karriere, der bl.a. omfatter etableringen af elektronikvirksomheden FOSS A/S, og en 8-årig periode som direktør for F. L. Schmidt. Efter et generationsskifte i 1990 har Nils Foss haft en lang række bestyrelsesposter inden for erhvervs- og kulturlivet. Nils Foss giver undervejs i karrierebeskrivelsen gode råd til nutidens iværksættere, og han fremhæver virksomhedernes ansvar over for samfundet. Erfaringerne udmønter han i et afsluttende kapitel i en række grundregler for god virksomhedsledelse.

Sympatisk bog, der fortæller et stykke danske erhvervshistorie, og hvad sprog angår er befriende fri for den jargon der ofte præger ledelseslitteraturen.

Der er flere andre gode biografier om de store "gamle" danske erhvervsledere, bl.a. Thomas Larsens Haldor Topsøe - et portrætRettidig omsorg. Jens Moberg, der er fra en senere generation, deler på samme måde som Foss ud af sine ledelseserfaringer i Rettidig omsorgDer er flere andre gode biografier om de store "gamle" danske erhvervsledere, bl.a. Thomas Larsens Haldor Topsøe - et portræt. Jens Moberg, der er fra en senere generation, deler på samme måde som Foss ud af sine ledelseserfaringer i .


Jyllands-posten

d. 5. okt. 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 5. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 7. okt. 2014

af

af

Steen Hildebrandt

d. 7. okt. 2014