Bøger / faglitteratur til børn

Egypten


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Karsten Boll

d. 18. sep. 2012

Dette er 10. bind i serien Verdens lande, som kan bruges til den første sporadiske orientering om Egypten fra 5.-7. klasse. Kan evt. bruges til emnearbejde om nutidens Egypten i natur/teknik i 5.-6. klasse eller til interesselæsning.

Som de andre bøger i serien giver bogen en kortfattet og noget sporadisk beskrivelse af det moderne Egypten med få historiske nedslag om faraoerne, pyramiderne og Suezkanalen samt bygningen af Aswan-dæmningen for at give baggrunden for dagens Egypten. Egyptens fauna beskrives over 4 sider med store fotos og lidt brødtekst. Ellers er indholdet regioner og ressourcer, infrastruktur, kultur og Egypten anno 2011-12. Bogens styrke er - ud over beskrivelsen af de seneste omvæltninger i 2011-12 - de bagerste sider med fakta, tidslinje samt stikordsregister. Nogle af ordforklaringerne er mangelfulde. Forrest har bogen indholdsfortegnelse. Sproget er let at læse og brødtekstens typografi rimelig stor.

Bortset fra alderen har Pallisters Egypten (04/41) og Egypten fra serien Idag (02/10) begge mere indhold end nærværende bog.

Hvis man har behov for bogligt materiale med beskrivelse af de seneste års omvæltninger i Egypten, kan denne bog forsvares indkøbt til basissamlingen i børnebiblioteket og til skolernes læringscentre.