Bøger / faglitteratur

Elitesoldater i aktion : sandheden om historiens mest dødbringende krigere


Beskrivelse


Missioner, slag og hemmelige operationer foretaget af alverdens militære elitestyrker gennem historien fra spartanerne til krigen i Afghanistan.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2016

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 1. sep. 2016

Dristige spændende missioner, slag og hemmelige operationer foretaget af alverdens militære elitestyrker gennem historien fra spartanerne til krigen i Afghanistan oprulles her i tekst og billeder. For militært og historisk interesserede.

Bogen er opdelt i 25 kapitler om hver sin eliteenhed, fx: den romerske prætorianergarde, samuraier, tempelriddere, gurkhaer, janitsharerne, SAS, Delta Force, Napoleons kejsergarde, Waffen SS, Fremmedlegionen og Navy SEALs. Hver eliteenhed beskrives med opbygning, oprindelse og den historisk ramme fra oldtiden til vore dages krige. Derudover udbygges med personlige fortællinger, enkeltepisoder og berømte aktioner og deres succeser og fiaskoer. Illustrationerne består af fotos, gengivelser af malerier og fx rustninger og våben.

En spændende bog om historiske elitestyrker opbygget med masser af illustrationer og faktabokse efter princippet som i fx tidsskriftet Alt om historie. Populært opbygget, fint indbydende illustreret og grundigt fagligt funderet i længere kapitler, hvor man også formår at inkorporere en god historisk ramme. Den danske bearbejde er meget karrig med tegnsætningen, men bortset herfra er fremstillingen letlæst og flydende. Populærhistorie af fin karat.

Der findes ingen titler med emnet beskrevet tilsvarende bredt historisk, men en del om moderne elitestyrker fx: Verdens specialstyrkerJæger. Hertil kommer de mange erindringsbøger fra elitesoldater fx JægerDer findes ingen titler med emnet beskrevet tilsvarende bredt historisk, men en del om moderne elitestyrker fx: Verdens specialstyrker. Hertil kommer de mange erindringsbøger fra elitesoldater fx .


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 12. mar. 2017

af

af

Simon Papousek

d. 12. mar. 2017