Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Emma og kampen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Emma er forelsket i Lasse fra klassen og veninde med Louise, som hun spiller håndbold med. Emma vil være den bedste til håndbold og blive årets spiller og samtidigt score Lasse til kæreste - helst til den årlige fest i klubben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2011

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 10. okt. 2011

Femte bind i serien om 5. klasse på Rosenmarkskolen et sted i Danmark. Denne gang er det Emma der har hovedrollen og som i de øvrige bind i serien med et aktuelt og vedkommende tema for målgruppen. Her mest pigerne fra 10-12 år.

Emma er forelsket i Lasse fra klassen og veninde med Louise, som hun spiller håndbold med. Emma vil være den bedste til håndbold og blive årets spiller og samtidigt score Lasse til kæreste - helst til den årlige fest i klubben. Vi følger Emmas frustrationer over at Lasse ikke engang ser til hendes side, at Louise bliver seriøst vred på hende efter en træningskamp, hvor Emma er unødvendigt hårdt spillende, og så hendes forældre der ikke vil lade hende gå med make-up til festen. Som de øvrige bind i serien om 5. klasse på Rosenmarkskolen er forfatteren helt i øjenhøjde med hvad for udfordringer der er ved at være en almindelig tween, her med Emma som omdrejningspunkt. Tro mod seriens udtryk passer forsiden og de små, ikke uden humor, kapitelvignetter superfint til stemningen i bogen. Bogens titel er herligt dobbelttydig. Den store skrifttype gør den let at læse.

Denne femte del er helt i tråd med indholdet i del 1 Thea & Chatten. Kan med fordel også læses sammen med Finderups serie om Emmy og Olssons serie om Lise Bentzen og selvfølgelig også Toft-Simonsens Karla-bøger.

Som forfatterens øvrige bøger om eleverne i femte klasse på Rosenmarkskolen en super vedkommende historie om forelskelse og veninder lige i øjenhøjde med tweens-pigerne.