Bøger / faglitteratur / håndbøger

En bog om Bibelen : den historiske Bibel - Bibelens historie


Beskrivelse


En bog om Bibelen. Den historiske Bibel – Bibelens historie er en ny, gennemrevideret og udvidet udgave af Bogen om Bibelen, som udkom i 2004 på Politikens Forlag. Genudgivelsen viser, at der er brug for bogen, som da også er den eneste af sin art på dansk. Der er revideret og suppleret mange steder i bogen, bl.a. er Judasevangeliet nu omtalt, og citater fra Koranen er anført efter Ellen Wulffs fornemme oversættelse fra 2006.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 13. aug. 2010

Præster, undervisere og lægfolk, der har en interesse for Bibelen som historisk skrift, vil se frem til denne nye udgave af Bogen om Bibelen, som oprindeligt blev udgivet i 2004.

Forfatterne, der er henholdsvis teolog og cand.phil. i kristendomskundskab, har efterhånden mange års erfaring som forfattere af værker om Bibelen bag sig. De skriver godt og ligefremt, og det bibelsyn de formidler er udogmatisk og jordnært. Bibelen er menneskers udlægning af Guds ord, og ikke fundamental eller urokkelig. Sproget er ligefremt og professionelt, og opbygningen følger "Bogen selv" med forskellige afstikkere. Der er en kort litteraturliste til slut.

Bogen er en ny udgave af Lisbet Kjær Müller og Mogens Müllers Bogen om Bibelen fra 2004. Den er dog gennembearbejdet og en del nyt stof er inkorporeret. Fx Judasevangeliet, som først dukkede op i 2006, og udgaven bør derfor erstatte tidligere. Bogen vil som sin forgænger fremstå som et uomgængeligt standardværk om Bibelen.

Forfatternes fremragende bog om Bibelen som historisk dokument foreligger her i en ny og opdateret udgave.


Jyllands-posten

d. 27. nov. 2010

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 27. nov. 2010


Kristeligt dagblad

d. 7. sep. 2010

af

af

Birgitte Stoklund Larsen

d. 7. sep. 2010


Religion

2011, nr. 1

af

af

Ole Bjørn

2011, nr. 1