Bøger / skønlitteratur / roman

En hest kommer ind på en bar


Beskrivelse


Et stand-up show går ravende galt, men det bliver kun værre. Jo flere mennesker der forlader lokalet, des større bliver komikerens tragiske selvudlevering.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. sep. 2016

af

af

Tina Schmidt

d. 19. sep. 2016

Et stand-up show tager en uventet og tragikomisk drejning foran et publikum, der måbende må se til, mens komikeren graver sin egen grav. For voksne læsere og læsere med interesse for jødisk litteratur og israelske forhold.

Dagen inden sit sidste, afgørende standupshow, har Dovaleh opsporet sin barndomsven og shanghajet ham til at deltage. Dovaleh var dengang en mager, afpillet knægt, som gik på hænder for at afværge den mobning, han blev udsat for af nabolagets andre drenge. Efter de første indledende standard standup vittigheder, begynder verden at skride for Dovaleh. Showet forvandler sig til en rablende udkrængning af komikerens sjæl, flere og flere mennesker forlader salen - og jo flere der forlader rummet, des mere desperat bliver han, mens han fortæller om mobning, om sin mor (Holocaust overlevende) og opholdet i en israelsk militærlejr. Mens Dovaleh fortæller, husker barndomsvennen mere og mere fra deres fælles barndom - og er alle i publikum mon særligt inviteret til at overvære Dovalehs undergang?.

Meget læsværdig og oplysende. På trods af tvivlsomme vittigheder, er det en stærk og velskrevet bog. Dovalehs personlige tragedie åbner for en forståelse for Israel, Europa og Holocaust.

Hvis man kan lide enten det jødiske eller identitetstab-post-holocaust problematikken, vil man også kunne lide Isaac Bashevis Singer, eksempelvis Kærlighed og eksilDe skæbneløse eller Imre Kertesz' De skæbneløseHvis man kan lide enten det jødiske eller identitetstab-post-holocaust problematikken, vil man også kunne lide Isaac Bashevis Singer, eksempelvis Kærlighed og eksil eller Imre Kertesz' .


litteratursiden.dk

d. 11. okt. 2016

af

af

Karina Høyer

d. 11. okt. 2016

David Grossman modtager The Man Booker Prize 2017 for 'En hest kommer ind på en bar'. 200 siders tvivlsomme jokes og en deroute så intens, at man har lyst til at se den anden vej og alligevel er nødt ...


Kristeligt dagblad

d. 17. sep. 2016

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 17. sep. 2016