Bøger / skønlitteratur / roman

En hustrus hævn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Ægteskabet er en krig, og er det egentligt ikke rimeligt, at det ender med, at nogen må dø? 62-årige Irene Husvig beslutter af tage sagen i egen hånd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. aug. 2018

Ægteskabet er en krig, og er det egentligt ikke rimeligt, at det ender med, at nogen må dø? En galgenhumoristisk roman om et giftmord. Til kvindelige læsere.

Irene Husvig har været gift med kabelmontøren Horst i 39 år. Som nygift krævede hun ikke ret meget af kærligheden, men gik derhjemme og passede børnene. Senere fik hun en bibliotekaruddannelse og blev selvforsørgende. Nu kan hun, der elsker alt det skønne og god litteratur, ikke mere udholde Horsts ydmygelser og spydigheder, ej heller hans brovtende facon, eller hans fantasiforladte indstilling til tilværelsen. Hun lægger en plan, men de fleste mennesker er forbandet sejlivede. På jobbet er hun forfærdet over udskiftningen af digtsamlingen med et karaoke-hjørne. Både hjemme og på biblioteket blæser forandringens vinde. Dette er Sara Paborns første roman på dansk.

Mørk og underholdende komedie om en kvinde, der udvikler sig fra en føjelig bibliotekar-mus til en habil hjemme-kemiker, der med stor entusiasme og opfindsomhed finder en vej til at gøre det af med ægtemanden. Der er grum og ond humor, og eftertænksomme passager om eksistentielle spørgsmål og om betydningen af god litteratur.

Klassikeren En hun-djævels bekendelserKællinger er en bidende ond og vittig skildring af en kvindes hævntogt mod ægtemanden. I Kællinger tager to kvinder sagen i egen hånd og gør noget ved de mænd, der bruger kvinder for egen vindings skyldKlassikeren En hun-djævels bekendelser er en bidende ond og vittig skildring af en kvindes hævntogt mod ægtemanden. I tager to kvinder sagen i egen hånd og gør noget ved de mænd, der bruger kvinder for egen vindings skyld.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2018

af

af

Monica Severin

d. 9. okt. 2018

Ægteskabet er en krig, og er det egentligt ikke rimeligt, at det ender med, at nogen må dø? 62-årige Irene Husvig tager sagen i egen hånd i morsom svensk roman. Skal man finde sig i hvad som helst? N...