Bøger / faglitteratur

En lærer bliver til : i mødet med praksis


Beskrivelse


Om praktikken i læreruddannelsen med speciel fokus på hvordan praktikkens parter bedst muligt arbejder sammen om at uddanne praktikanterne til professionelle lærere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. nov. 2009

Denne bog fortæller om selve praktikken i læreruddannelsen, den fase af uddannelsen hvor en lærer bliver til - i mødet med praksis. Bogen henvender sig til alle de involverede parter i læreruddannelsens praktik, både de lærerstuderende, læreruddannelsens undervisere og praktikanternes samarbejdspartnere i skolerne. Budskabet er, at samarbejdet mellem disse parter skal gå op i en højere enhed for at gøre udbyttet af praktikken optimalt.

Læreruddannelsens praktik er et spændingsfelt mellem læreruddannelsens teoretiske viden og skolernes virkelighed. For at få et optimalt udbytte af praktikken kræver det et velfungerende samarbejde mellem praktikkens parter. Denne udgivelse giver bud på, hvordan praktikkens parter kan arbejde sammen om at uddanne praktikanterne til professionelle lærere, som kan anvende sin teoretiske viden på egen lærerpraksis.

Vejledning og mentoring, 2005 og Praktik i læreruddannelsen - en brugsbog for lærerstuderende, 2007 er to gode titler, som fungerer godt sammen med denne udgivelse.

Spændende, praksisorienteret udgivelse, som er et godt arbejdsredskab for aktørerne i læreruddannelsens praktik.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 1 (2010)

af

af

Maja Birgitte Lumholtz

Årg. 127, nr. 1 (2010)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 47, nr. 2 (2010)

af

af

Bjørn Glæsel

Årg. 47, nr. 2 (2010)