Bøger / skønlitteratur / roman

En sidste ferie


Beskrivelse


Livsbekræftende roman om et ældre ægtepars sidste ferietur i autocamper. Hun er uhelbredelig syg af cancer, og han er ramt af Alzheimers. Det er en ferietur, hvor ægteparret kæder fortid og nutid sammen med refleksioner og gamle lysbilleder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 8. aug. 2017

Livsbekræftende og bevægende roman om en sidste ferietur for et ældre stærkt skrantende ægtepar. Turen går ad den legendariske "Route 66" tværs over USA. For dig som ynder en stærk fortælling om kærligheden, hvor der både er motion til lattermusklerne og velgørende plads til en tåre i øjenkrogen.

Ella og John Robina lægger fra kantstenen som så mange gange før i deres autocamper, en "Leisure Seeker". Hun er uhelbredelig syg af kræft, og han har kun få klare øjeblikke, hårdt ramt af Alzheimers. Begge er de i firserne. Trods de voksne børns modstand har Ella bestemt sig for endnu en "roadtrip". John er stadig en god chauffør, mener Ella. Ruten går fra deres hjem i Michigan til Chicago, hvor de kører videre af Route 66 mod målet Disneyland. Det er en tur fyldt med oplevelser, der kæder fortiden og nutiden sammen. På deres stop undervejs er det faste ritual, at de om aftenen bruger et gammelt lagen som lærred til lysbilleder fra deres lange liv sammen med børn, familie og venner. Ella er romanens reflekterende fortæller. Hun fortæller om det liv hun og John har haft sammen, om livets mening, om kærligheden og om døden. Romanen er oprindelig fra 2009 og er filmatiseret med premiere i 2017.

Underholdende, finurlig og livsklog roman med en både tankevækkende og smuk slutning.

En roman om Alzheimers er fx også Vi er ikke os selv.