Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En slange i dybet


Beskrivelse


Olivia må redde sin ven, Oscar, der er fanget af mørkets herre. Når hun det ikke i tide, vil mørkets herre gøre Oscar til sin arving. Noget tyder på, at Oscar holdes indespærret i underjordiske gange.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2020

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 18. feb. 2020

Olivia er på vej hjem, da en kvinde pludselig falder ned fra himlen foran hende. Hun ævler noget om at gøre Oliva til arving. Tre bind i letlæsningsserie for 7-9-årige.

Olivia bliver udnævnt af den mystiske kvinde, Moria, til at være lysets vogter. Hun modtager en magisk ring, som skal hjælpe hende i kampen mod mørkets herre. Snart mærker Olivia, hvordan mørke kræfter forsøger at omringe hende, og hun indvier sin gode ven, Oscar, i sin oplevelse og udnævnelse til lysets vogter. I 2. bog er Oscar under indflydelse af mørkets herre efter at være blevet angrebet af en grufuld hyæne, og Oliva kæmper for at få sin ven tilbage. I 3. og afsluttende bog er tiden knap, for Olivia må med hjælp fra tigeren Tigra redde Oscar, inden det er for sent. Bøgerne har lix 7/lettal 20 og udgives i serien "Alvildas stjernebøger".

Spændende og dramatisk serie, der med sine cliffhangere nok skal få eventyrlystne børn til at læse alle tre bind. Hver bog har et indledende resumé, som samler op på handlingen i forrige bind. Der er dog tale om en serie, som skal læses i rækkefølge for at få fuldt udbytte af handlingen. Bogen er rigt illustreret i en manga-inspireret stil, hvor personerne er afbilledet med karakteristiske, store øjne.

Der er flere gode fortællinger om kampen mellem det gode og det onde for 7-9-årige læsere i serier som "Børnene fra Østlandet" og "Arktia" - se henholdsvis: Zorans børnDet stjålne æg og Det stjålne ægDer er flere gode fortællinger om kampen mellem det gode og det onde for 7-9-årige læsere i serier som "Børnene fra Østlandet" og "Arktia" - se henholdsvis: Zorans børn og .