Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En spion på holdet


Beskrivelse


Tonys fodboldhold skal spille mod rivalerne, AJA, men der er en spion på Tonys hold, som vil afsløre holdets taktik for modstanderne inden kampen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juli 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 18. juli 2018

To fodboldbøger skrevet af den franske fodboldspiller Antoine Griezmann. Historierne er opdigtede, men inspireret af Griezmanns egne oplevelser. Kan læses, hvis man er 9-11 år.

I "Goal 1" hører vi om Tony på 9 år, som kæmper for at kunne stille op til udtagelsesprøven til U13-holdet i fodbold. Hans far siger nej, fordi han ikke synes, at Tony er klar til det. "I "Goal 2" hører vi om Tonys fodboldhold, som skal spille en vigtig kamp, men en på holdet har planer om at afsløre deres taktik overfor modstanderne. Bøgerne er delt ind i 15 kapitler med hver sin overskrift. Der er en lille tegning under hver overskrift, men ellers ingen illustrationer. Forrest i hver bog er en omtale af alle karaktererne i historien. Bagest er en tidslinje over Antoine Griezmans fodboldkarriere. Der er desuden ordforklaringer til fx fodboldtekniske udtryk.

To gode og spændende fodboldbøger, som kommer rundt om mange aspekter af det at spille fodbold, og drømme om en personlig karriere samtidig med, at man skal være en holdspiller. Godt, at der er ordforklaringer, og at man ud over den opdigtede historie også får information om Griezmanns karriere. Det virker meget motiverende for læsningen.

En anden serie om fodbold og drømme er fx Drømme & driblinger - mål under pres. Bøgerne er kortere end "Goal", men er for samme aldersgruppe.