Bøger / skønlitteratur til børn

En ulv, en and og en mus


Beskrivelse


Billedbog. En mus bliver slugt af en ulv og møder en and inde i ulvens mave. Anden og musen skaber et hjem sammen. De hygger sig og fester så meget, at ulven får ondt i maven.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2018

af

af

Marianne Agger

d. 23. maj 2018

Kan det være godt at blive slugt af en ulv? Ja, ifølge denne billedbog, der handler om en mus og en ands liv i en ulvs mave. For børn fra ca. 4-7 år.

En mus møder en ulv i en skov. Inden musen når at tænke sig om, har ulven slugt den. Inde i ulvens mave bor der allerede en and, som har indrettet et lille hjem. Musen må gerne bo der sammen med anden, og de udvikler hurtigt et venskab. Når de danser i ulvens mave, får ulven ondt i den. Anden råber ud til ulven, at ost, vin og stearinlys hjælper mod ondt i maven. Men ulven får det bare værre. En jæger forsøger at skyde ulven, men musen og anden forhindrer det ved at styrte ud af ulvens mave og forsvare deres hjem. Ulven takker dem for sit liv og lader dem feste videre inde i dens mave. Derfor hyler ulven om aftenen. Makkerparret har tidligere udgivet tre billedbøger på dansk, fx Trekant.

Skæv og finurlig fabel, der lynhurtigt laver et tvist og giver os en historie, som de fleste nok ikke regner med at få. Tekst og tegninger spiller på det humoristiske, og de to dele supplerer hinanden rigtigt fint. Jon Klassens kantede tegninger i mørke, afdæmpede nuancer er skønne at kigge på for både børn og voksne, og teksten er stram og god.

Bibelhistorien om Jonas på hvalfartDen lille Rødhætte handler også at blive slugt af et dyr, og kender man Den lille Rødhætte (Ill. Bernadette, ved Gry Kappel Jensen), vil bogen her være oplagt at læseBibelhistorien om Jonas på hvalfart handler også at blive slugt af et dyr, og kender man (Ill. Bernadette, ved Gry Kappel Jensen), vil bogen her være oplagt at læse.


Berlingske tidende

d. 9. juni 2018

af

af

Kari Sønsthagen

d. 9. juni 2018


Politiken

d. 6. juni 2018

af

af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 6. juni 2018


Information

d. 17. aug. 2018

af

af

Marianne Eskebæk Larsen

d. 17. aug. 2018