Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En vild udflugt


Beskrivelse


Petrine er meget spændt. Hun skal på udflugt med sin rideklub. Men hendes gode veninde Laura må ikke komme med for sin mor. Men Petrines far har en plan.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2008

af

af

Vera Jensen

d. 29. aug. 2008

En hestebog, der henvender sig til piger fra 8 år. Bogen formidler let sig selv.

Det er en sød, enkel og indtagende historie, der vil gå lige i hjertet på de mange små hestepiger. Teksten er sat med store og læsevenlige typer, og de mange illustrationer, der veksler fra vignetter til halvsidestegninger udvider teksten og formidler stemningen på bedste vis. Temaet med rideklubben, der skal på udflugt vil fænge hos bogens målgruppe. Forholdet og sammenholdet mellem de tre små veninder og de dramatiske situationer, de kommer ud for, vil blive slugt med interesse af samtlige små hestefans. Spoget er mundret og flydende, og der er et godt flow i fortælleforløbet. Den enkle fortælling er godt disponeret, og der bygges fint op til konfliktens endelige afklaring. En god og appellerende forside, der meget præcist fortæller om indholdet.

Stil og sværhedsgrad er den samme som i de tidligere bind. Bogen lægger sig tæt op ad en anden hesteserie: Lin Halbergs Rap om hesten Sigge og Agersø Rideskole. Linn Halberg har også skrevet Ponypigen, 2008.

Det er en typisk heste-trivi-seriebog, som vil blive slugt af målgruppen: De hestehungrende piger, der elsker blandingen af elementær spænding og fare koblet sammen med nogle rideudtryk fra rideskolemiljøet.