Bøger / skønlitteratur / roman

Epifanien


Beskrivelse


Da en arkæologisk ekspedition rammes af en tilsyneladende altødelæggende naturkatastrofe i landet Epifanien, kastes de frem og tilbage i bevidsthed og tid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2017

af

af

Michael Linde Larsen

d. 6. okt. 2017

Fin illustreret og fortalt historie om en tilsyneladende altødelæggende naturkatastrofe, der rammer en arkæologisk ekspedition under udgravningen af Epifanien. Alle kan læse med og specielt de arkæologi-interesserede vil være i godt selskab.

En arkæologiprofessor deltager i en ekspedition, der skal grave i den 10.000 år gamle civilisation Epifanien. Da ekspeditionens helikopter rammes af kæmpe vandmasser, og styrter ned, er alt ragnarok. Hovedpersonen er efterladt alene sammen med Anna, som han forelsker sig i, og de to går sammen på opdagelse i Epifaniens gamle verden og den nye opståede verden. Men hvad er fortid og hvad er nutid? Med begrænset proviant bliver det en kamp med tiden og for menneskeheden. Rasmus Svarre har bidraget til bogen med en lang række illustrationer.

Merete Pryds Helle har aldrig været bange for at gå i mange forskellige litterære retninger. I Epifanien er vi langt væk fra Folkets skønhed og den stort anlagte slægtshistorie. Det er de historiske tråde, der bliver trukket i, og gennem den stramme komponerede fortælling, bringer hun læseren langt tilbage i tiden og kaster lys på menneskehedens for- og nutid. Det sker på original vis og med sprogligt overskud. Rasmus Svarres illustrationer understøtter glimrende historien.

I Hej menneske går forfatteren også på opdagelse i menneskehedens historie gennem arkæologien.


Himmelskibet

Nr. 54 (2018)

af

af

Flemming R. P. Rasch

Nr. 54 (2018)