Bøger / faglitteratur / diætkogebøger

Er det noget du har spist?


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2009

af

af

Katja Larsen

d. 25. mar. 2009

En bog til læsere der selv ønsker at minimere fødevarereaktioner.

Anne Catherine Færgemann er uddannet klinisk diætist og har blandt andet specialiseret sig i fødevarereaktioner. Med bogen Er det noget du har spist? ønsker hun at give læseren mulighed for at komme fødevarereaktionerne til livs. Gennem bogens anvisninger til sund kost og motion samt redskaber til at identificere symptomer, får læseren mulighed for at minimere allergiske reaktioner. Der gives gode anvisninger til, hvordan man bør agere som børnefamilie, samt hvordan man kan erstatte visse madvarer med mad man kan tåle. Sidste del af bogen er fyldt med lækre opskrifter på allergivenlig mad. Desuden er der gode henvisninger til videre læsning.

Der findes andre bøger om fødevarereaktioner, som fx Hvad fylder vi i børnene? fra 2004 og Fødevareallergi og intolerance fra 2003.

Er det noget du har spist? er en ganske brugbar guide til at forsøge at minimere fødevarereaktioner. Anvisningerne til hvordan du finder frem til, hvad du ikke kan tåle, og hvad du herefter kan bruge som erstatning er nemme at gå til. Der skal nok komme efterspørgsel på denne bog.