Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis igennem


Beskrivelse


Mere end 100 fedtfattige opskrifter med overvejende danske råvarer og inspiration fra Asien, Mexico og Middelhavsområdet samt kort om ernæring, madens historie, madkulturen og praktiske råd.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kent Skov

2008

Bogen er ikke blevet mindre aktuel, siden den udkom første gang. Med et dokumenteret stigende fedmeproblem hos danskerne og et tilsyneladende konstant eller stigende salg af halv- eller helfabrikerede måltider fra supermarkedernes frysediske forsøger bogen at få flere danskere, der er glade for god mad til samtidig at leve sundt og sætte pris på god mad. Og bogen er en rigtig kogebog - ikke en diætbog med tabeller og kalorieregner.

Revideret og forøget udgave af Astrup og Meyers koge- og debatbog fra 2003. Bogens ærinde er stadig aktuelt, men krævende - nemlig at levere en række velsmagende og varierede opskrifter, der samtidig er magre og ernæringsrigtige. De mange opskrifter låner inspiration fra alle verdens køkkener, men har fokus på den nordiske madtradition med stærke islæt af marokkansk, asiatisk og middelhavskøkken. Baggrunden for det klassiske danske køkkens sanseforladte deroute beskrives i et "gyserafsnit" sammen med baggrundsafsnit om madhistorie, om velsmagens anatomi, om fedmeforebyggelse og en række gode køkkentips.

Første udgave af kogebogen kom i 2003. I forhold til forgængeren er den udvidet med 24 siders nye opskrifter, fx fem nye kødretter, to grøntsags- og fiskeretter og en ny uptodate forside. 1. udgave er fuldt anvendelig, og bogen er primært for de biblioteker, der ikke fik den købt i første omgang.

Fortrinlig og nødvendig debatkogebog med opskrifter og anvisninger på, hvordan man både kan spise sundt og bevare store smagsoplevelser og glæden ved mad.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2002

af

af

Jette Landberg

d. 24. okt. 2002

Ernæringsekspert Arne Astrup og kvalitetskok Claus Meyer er to tidligere modsætninger indenfor dansk ernæringsdebat. For nogle år siden opdagede de imidlertid at de havde mange ting tilfælles: Astrup er også livsnyder, og Meyer svælger ikke altid i piskefløde. I denne bog er de gået sammen om at vise at dansk mad, som den kendes i de små hjem, er for fed og for dårlig. Deres hovedtese er at vi kan lære meget af fremmede køkkener, bl.a. en større omhu og fantasi i tilsmagningen af maden. Det er ikke altid sagen at tage de traditionelle, danske retter og så blot lette dem for fedt. Det giver ofte et slattent og kedeligt resultat. Bedre er det at gå nye veje i madlavningen; tage idéer ind fra andre, magrere og stærkere køkkener og kombinere det med de danske råvarer i helt nye, velsmagende retter. På bogens første 90 sider redegør de to forfattere for deres synspunkter; dernæst følger ca.100 opskrifter på supper, salater, fisk, kødretter og desserter illustreret med helsides farve- og sort-hvid fotos. Opskrifterne er meget aromatiske og fyldt med Meyers mundvandsskabende kommentarer. De virker relativt lette at gå til, så det er bare om at gå i gang. Et flot, velsmagende bud i strømmen af fedtfattige kogebøger til danske køkkener.


Undervisere.dk

Årg. 4, feb. (2010)

af

af

Lise Brinkman

Årg. 4, feb. (2010)


Jyllands-posten

d. 24. nov. 2002

af

af

Bodil Krogh

d. 24. nov. 2002


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2002

af

af

Søren Frank

d. 8. dec. 2002


Børsen

d. 25. okt. 2002

af

af

Dorthe Nielsen

d. 25. okt. 2002