Bøger / skønlitteratur / roman

Et eksotisk ægteskab


Beskrivelse


Absurd-humoristisk fortælling om et ægtepar, der bogstaveligt talt begynder at ligne hinanden, til hustruens store fortrydelse.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. apr. 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 2. apr. 2020

To små litterære perler om mellemmenneskelige forhold i samtidens Japan, hvor ikke alt er som det plejer. Vil tiltale læsere, der sætter pris på den særlige stemning i japansk litteratur og magisk realisme.

To novellaer af Yoko Tawada f. 1960 og Yukiko Motoya f. 1979, som begge med 30 års mellemrum er præmieret med den yderst prestigefyldte japanske Akutagawapris. I "Brudgommen var en hund" fortæller den 39-årige skolelærer Mitsuko sine elever eventyr om mennesker, der gifter sig med dyr. Pludselig en dag ankommer den tilsyneladende ukendte og hundelignende mand Taro. Han flytter til Mitsukos store overraskelse ind hos hende. I den noget længere "Et eksotisk ægteskab" begynder et ægtepar i bogstavelig forstand at ligne hinanden mere og mere, til hustruens store fortrydelse. Begge bøger indgår i forlaget Korridors serie "Novella".

To meget japanske fortællinger, som befinder sig på et højt litterært niveau og i den grad er åbne for fortolkninger. Det er absurd-humoristise fortællinger, som på én gang udspiller sig i en realistisk og genkendelig verden og i et univers, hvor virkelighedens normale logik i større eller mindre grad synes ophævet.

Sammenlignelig med andre bøger i Korridors glimrende novellaserie, fx den japanske prisvinder Hiromi Kawakamis to novellaer At træde på en slange & Forsvindinger, der med talende slanger og mennesker sætter ord på de mellemmenneskelige og familiære relationer, moderne mennesker indgår i.


Weekendavisen

d. 17. apr. 2020

af

af

Jørgen Herman Monrad

d. 17. apr. 2020


Information

d. 22. maj 2020

af

af

Kamilla Löfström

d. 22. maj 2020


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

af

af

Mads Østergaard (f. 1972)

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)