Bøger / skønlitteratur / roman

Et håb på størrelse med en myg : det er naturligt at dø, men -


Beskrivelse


Da Lis' mand Morten, der var præst, pludselig dør, skal Lis til at finde sig selv på ny. I sin nye lejlighed gør hun sig tanker om livet, døden, familien og om sin egen identitet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2018

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 12. sep. 2018

Lis har mistet sin mand, Morten, der var præst. Nu skal hun til at finde en måde at være i sorgen på. Samtidig skal hun flytte fra præstegården og dermed begynde et nyt liv. Til læsere, der holder af temaer som eksistentielle overvejelser og sorgbearbejdelse.

Det kommer som et chok, da Lis ́mand pludselig dør. Måske havde der været tegn på sygdom, men ikke tydeligere end at de var til at overse. Præstegården skal hun flytte ud af i løbet af tre måneder, så ikke alene skal hun til at finde et nyt sted at bo - hun skal også finde en helt ny identitet i rollen som enke og efterladt. De to voksne døtre har deres egne liv, og den ene er så dybt religiøs, at hun og Lis har fjernet sig fra hinanden. Bogen falder i 3 dele, der hver består af 29 korte afsnit benævnte med bogstaverne fra A til Å.

Lis gør sig en masse tanker og overvejelser omkring sin nye situation efter Mortens pludselige død. Disse tanker og overvejelser fungerer godt både sprogligt og indholdsmæssigt, og folk, der har stået i lignende situationer, vil sikkert kunne genkende meget. Bogen er mest vellykket, når Lis er alene med sine tanker. Dialoger og mellemmenneskeligt samvær bliver lidt kunstigt fremstillet, og derved taber historien autenticitet.

Ida Jessens En ny tid handler også om at (gen)finde sig selv efter at være blevet enke. Desuden har bogen flere tematiske lighedspunkter som fx tro, familieproblematikker og eksistens til fælles med DR-tv-serien "Herrens veje".


Kristeligt dagblad

d. 19. okt. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 19. okt. 2018


Præsten

Årg. 109, nr. 34 (2019)

af

af

Jeanette Capion

Årg. 109, nr. 34 (2019)