Bøger / faglitteratur

Et helvedes løb - prøv det! : maratonløb - inspiration og gode råd


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2020

af

af

Michael Linde Larsen

d. 5. feb. 2020

En kort letlæst og inspirerende bog om de dragende og fascinerende 42,195 kilometer. Alle som løber maraton, eller som tænker på at give sig i kast med den ultimative løbetest, vil være i godt selskab under læsningen.

10 maratonløbere fortæller hver deres meget forskellige historier om maratonløbet, bl.a med vægt på motivation og træning. Mellem de personlige beretninger er en række mere faktabaserede artikler om emner, som det rigtige udstyr, træningsplaner, træningsmetoder og valg af det rigtige løb. Forfatterne er begge maratonløbere og arbejder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Bogen kan betragtes som en appetitvækker til maratonløbet. Vægten er lagt på de dragende elementer ved løbet mere end fokus på træningsmetoder. Den er skrevet i et godt journalistisk sprog og forfatternes passion for de lange løb trænger fint igennem.

Fascinationen ved de lange løb, og specielt maratonløbet har Murakami også beskrevet rigtig fint, og meget mere udførligt, i Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbeMaraton og halvmaraton fra start til slut. Denne bog placerer sig i gruppen af bøger, som ønsker at inspirere og motivere. Listen med løbebøger, der har fokus på maratonløb, er lang, her kan nævnes fx Maraton og halvmaraton fra start til slutFascinationen ved de lange løb, og specielt maratonløbet har Murakami også beskrevet rigtig fint, og meget mere udførligt, i Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe. Denne bog placerer sig i gruppen af bøger, som ønsker at inspirere og motivere. Listen med løbebøger, der har fokus på maratonløb, er lang, her kan nævnes fx .