Bøger / faglitteratur

Den komplette løbe & maraton bog


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. apr. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. apr. 2014

Denne bog om at løbe henvender sig til dem, som ønsker viden om at komme godt i gang med at løbe, og til dem, som allerede løber og som med bogens ord ønsker at at udvikle sig til en mere effektiv og intelligent løber.

Udgivelsen er en "Dorling Kindersley- bog", dvs. en bog hvor illustrationerne er lige så vigtige som teksten. De engelske forfattere bag bogen har mange års erfaringer som trænere. Udgangspunktet er, at kroppen er det vigtigste løbeudstyr, og derfor er der en megen grundig indføring i, hvordan den fungerer, med beskrivelser af de forskellige muskelgrupper, løbets cyklus og noget om at opnå den bedste løbestil. Derefter følger afsnit om, hvad man skal tænke på, inden man går i gang, sko, tøj, kost og væske m.m. - og der er beskrivelser af forskellige øvelser, som opbygger styrke og stabilitet. Der er træningsprogrammer fra et program til nybegynderen over 5, 10, halvmarathon til marathon, afsnit om løbeskader, og hvordan man forebygger skader.

Vi har rigtig mange bøger om løbetræning, både for nybegyndere og mere erfarne. For nybegyndere Kom godt igang med løb, 2011 og Løbeskolen, 2010. For erfarne løbere er der bl.a. Løb langt, 2012 og Elsk at løbe med maratonbogen, 2010.

Her er samlet stort set alt, hvad der er værd at vide om løb og løbetræning, og derfor tror jeg, at bogen kan virke lidt overvældende for nybegyndere med nogle meget tekniske beskrivelser. Bogen bringer egentlig ikke noget nyt, men den kan supplere de mange bøger, vi har om løbetræning.Informationer og udgaver