Bøger / faglitteratur

Maraton og halvmaraton fra start til slut


Beskrivelse


Du vil gerne løbe en halvmaraton eller en maraton; men du ved ikke, hvordan du komme i gang med træningen, hvad du skal spise, hvilket tøj og hvilke sko du skal bruge, og hvordan du skal forberede dig op til løbet. Maraton og halvmaraton – fra start til slut guider dig gennem hele processen fra det første skridt til mållinjen. · Indpas træningen i din hverdag · Få bedre løbeteknik og undgå skader · Mentale tricks, når det bliver hårdt · Ernæring, der optimerer dine præstationer · Guide til både internationale og danske løb · 16-ugers træningsprogrammer til maraton og 10-ugers træningsprogrammer til halvmaraton – både til nybegyndere og erfarne løbere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 24. feb. 2014

En bog til dem, der ønsker at genneføre en halv- eller hel maraton for første gang, eller som måske har prøvet det, men som ønsker at optimere træningen. Bogen vil også kunne bruges af trænere i løbeklubber.

Sam Murphy er en af Englands førende helse- og fitnessjournalister. Med denne bog ønsker hun at inspirere og motivere kommende løbere, som vil sætte fokus på at gennemføre en halv- eller en helmaraton. For hende er nøglen til et godt resultat at træne uden at overbelaste. Her er svar på mange af de spørgsmål, som mange stiller sig selv: hvordan kommer jeg i gang og hvordan når jeg træningen i en travl hverdag, og der er afsnit om ernæring, styrketræning, skader, forberedelsen til den store dag og selve løbet. Desuden er der træningsprogrammer til halv- og helmaraton på 3 forskellige niveauer og forslag til mange danske og udenlandske løb. Sam Murphys tone er let forståelig og meget nede på jorden.

Bogen er en gennemskrevet og ajourført udgave af Maraton fra start til slut, 2006. Begrundelsen for at lave en ny udgave er, at der er sket meget i forhold til træningsmetoder og ernæring, og desuden er interessen for at gennemføre en halvmaraton vokset meget stærkt. Men vi har også mange andre bøger om træning til halv- og helmaraton: Løb langt, 2012, og Maraton og halvmaraton for begyndere, 2006.

Har biblioteket mange lånere til bøger om træning til halv-og helmarathon - og det tror jeg de fleste har - så er denne bog et godt supplement. 1.udgaven bør kasseres.