Bøger / skønlitteratur / roman

Et studie i rødt


Beskrivelse


Krimi om et mystisk dødsfald uden tegn på vold, men med ordet RACHE skrevet med blod på væggen, der opklares af Sherlock Holmes og hans tro hjælper dr. Watson.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2012

af

af

Rikke Bruun

d. 1. juni 2012

Til alle fans af Sherlock Holmes og de klassiske detektivhistorier. Holmes-universet er stadig populært, og der laves stadig nye filmfortolkninger. Der er også kommet en ny engelsk tv-serie, der tager Holmes ind i dette århundrede.

Sir Arthur Conan Doyles Holmes er nok en af de mest kendte romandetektiver, og Et studie i rødt er første bind i serien Den nye komplette Sherlock Holmes udgave. Serien er nyoversat til et mere moderne sprog, hvilket gør læsningen mere flydende. Det er gjort uden at ødelægge stemningen af 1800-tallet, og der er et stort noteapparat, der forklarer historiske fakta og uddyber universet. Serien bliver på 9 bind, og vil indeholde alle 4 romaner og 56 noveller. Dette første bind indledes med et forord på 38 sider af cand.mag. Svend Ranild, der går bagom om historien om fænomenet Holmes. Et studie i rødt er den første historie, og han møder her dr. Watson. Historien er delt i to, hvor første del er detektivhistorien om mord og opklaringen i bedste Holmes-stil. Anden del er baggrundshistorien om morderen, ofrene, religion, kærlighed og hævn.

Historierne udkom første gang fra slutningen af 1800-tallet, og siden er der kommet flere oversættelser. Serien Den komplette Sherlock Holmes udgave udkom i 1970'erne og i forhold til den serie er den nye serie i et mere nutidig sprog. Desuden er rækkefølgen af historierne kronologiske, hvilket ikke var tilfældet i den tidligere serie.

Et dejligt gensyn med Sherlock Holmes.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2017

af

af

Helle Post

d. 3. apr. 2017

Et vigtigt venskab grundlægges under opklaringen af et mystisk mord i victoriatidens London. Flot genudgivelse af den første historie om mesterdetektiven. Netop hjemvendt fra krigen i Afghanistan søge...


Berlingske tidende

d. 2. juni 2012

af

af

Jan Hedegaard

d. 2. juni 2012


Jyllands-posten

d. 14. juli 2012

af

af

Jakob Levinsen

d. 14. juli 2012


Kristeligt dagblad

d. 1. juni 2012

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 1. juni 2012