Bøger / skønlitteratur / roman

Et tilbud du ikke kan afslå


Beskrivelse


Lola er 17 og kæreste med Dougie. Da hans snobbede mor forsøger at købe hende til at opgive forholdet, siger hun først nej. Men da hendes elskede stedfar kommer i bekneb, ender hun med at tage imod pengene og dumpe Dougie. Ti år senere krydses alles veje, og nu er Lola desperat for at vinde ham tilbage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2010

af

af

Sanne Caft

d. 3. mar. 2010

Jill Mansell skriver chick lit i den bedre ende af skalaen. Hun har et stort forfatterskab på engelsk, der hermed er ved at blive oversat til dansk.

Dette er Mansells første roman på dansk. Dens forside med spinkel stregtegning af dameben, sko, bøger og tydelig forfatternavn er genretypisk og lig forfatterens forrige roman. Bagsideteksten gør det tydeligt, at her er tale om en klassisk chick roman om kærlighed, forspildte chancer, singleliv og at finde den eneste ene i en letflydende, humoristisk stil. Lola dumper som 17-årig sin kæreste for 12.500 pund, da hans mor vil købe hende ud af forholdet, fordi hun ikke finder Lola god nok. Da Lola samtidig skal bruge pengene til at redde sin elskede stedfar ud af problemer, siger hun ja og fortryder det efterfølgende bittert. 10 år senere krydses alles veje igen, og nu er Lola fast besluttet på at erobre sin første kærlighed tilbage. Sprogtone, stil og emne er rent chick lit. Genren er ved at brænde ud, men Mansells romaner er nogle af de bedre bud på nye titler i en efterhånden ret udpint genre.

Der kommer mange chick lit-romaner, men de fleste nye er mom lit, hvor fokus er på børn og moderrollen. Mansells er klassisk chick, som fastholder fokus på singleliv og parforhold.

Ny roman om singleliv fra en af de bedste bud på klassisk chick lit sammen med fx Marian Keyes. Genren har fortsat læsere blandt kvinder på 25-45 år, der vil få hyggelig, uproblematisk underholdning. Genretypisk forside. Fokus på singleliv.


litteratursiden.dk

d. 29. mar. 2010

af

af

Merete Trap

d. 29. mar. 2010

Ny chick-lit om de gode, de dårlige og de meget svære beslutninger. Og om hvad man gør, når man får et tilbud man ikke kan afslå! Da Lola som syttenårig får tilbudt en stor sum penge af sin kærestes m...