Bøger / skønlitteratur / roman

Evas sidste nat


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Profileringsekspert Katrine Wraa er pt. suspenderet, og imens forsøger hun at finde sandheden om sin familie. Hvem er hendes biologiske far, og hvordan døde hendes mor? Sporene krydser journalist Jakob Wilders veje. Hans arbejde med en dokumentarfilm har foreløbig kostet en russisk kvinde livet, og afsløringerne rækker langt ind i både den danske og russiske regering.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2013

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. aug. 2013

Mere en spændingsroman end krimi er denne tredje del af serien, som vil blive slugt af læserne i lighed med de forrige. Koldkrigsinteresserede kan stige på her.

Serien bliver sprogligt bedre for hvert bind, og detaljeringsgraden i tekniske og miljø-beskrivelser tyder på omfattende research. Profileringsekspert Katrine Wraa mistede 19 år gammel sin mor og har nu erfaret, at hendes far ikke er hendes biologiske. Mens hun undersøger, hvem hendes mor kan have haft en affære med, kommer hun i forbindelse med en journalist, der arbejder under tidspres på en afslørende dokumentarfilm, som vil ryste både den danske og russiske regering. Hans russiske samarbejdspartner er blevet myrdet, og Katrine spiller en stadigt vigtigere rolle i det spegede spil. Samtidig udvikler hendes forhold til kollegaen Jens sig yderligere.

I lighed med Läckbergs sidste par romaner er hovedpersonens jagt på sin personlige fortid et tema. Dette bind i serien ligger i krydsfeltet mellem de skandinaviske femikrimier og spændingsromaner a la Guillou og Leif Davidsen. Forfatterparret har heldigvis valgt, at Katrine ikke skal næsten-dø i dette bind, det begyndte ellers at ligne en forudsigelighed.

Overbevisende, letlæst spændingsroman om Katrine Wraas jagt på sandheden om sine forældre, der fletter sig sammen med journalisten Jakob Wilders pres for at færdiggøre en kompromitterende dokumentar, der vil chokere både den danske og russiske regering. Den kolde krig er alligevel ikke helt død, og man er glimrende underholdt.


Litteratursiden.dk [online]

d. 22. sep. 2013

af

af

Jan Findal

d. 22. sep. 2013


Berlingske tidende

d. 12. okt. 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 12. okt. 2013


Politiken

d. 21. sep. 2013

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. sep. 2013


Weekendavisen

d. 4. juli 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 4. juli 2014