Susanne Jorns samling af fabler og eventyr forholder sig frit til den klassiske eventyrform og viser at den ikke behøver at udelukke et engagement i samtiden og det politiske.
Som lyriker dyrker SJ det enkle, stiliserede udtryk og derfra er der ikke langt til eventyrets arketypiske univers, befolket af havfruer, kongedøtre og prinser. Alle ingredienserne er til stede i denne samling af eventyr, fabler og allegorier der uden at være gendigtninger rummer spor af både nordisk mytologi og den fjernøstlige tradition hvis filosofi og litteratur SJ er dybt fortrolig med. Teksterne, der i længde spænder fra det ultrakorte til små fortællende forløb, er bygget op over symbolske og eksistentielle grundfigurer som natur/kultur, godt/ondt, magt/afmagt og udspiller sig i rum der i mange tilfælde er frigjort fra tid og sted. Dette er dog langt fra udtryk for en berøringsangst i forhold til samtiden, hvilket kommer til udtryk i tekster med et klart politisk sigte i samlingens sidste halvdel. Bogen er illustreret af den japanske billedknstner Yoshio Nakajima.
For 20 år siden udgav SJ eventyrsamlingen Det dansende æsel. Siden har hun udgivet en lang række digtsamlinger og ikke mindst oversættelser og gendigtninger af kinesisk og japansk litteratur, bl.a. Shuntaro Tanikawa.
Samlingen er et vægtigt bidrag til en nutidig fornyelse af eventyrgenren. Det er tekster med budskaber og holdninger, men man savner i nogle tilfælde den sproglige originalitet og leg med ordenes betydninger som man finder hos fx Villy Sørensen.