Bøger / skønlitteratur / roman

Evig nat


Beskrivelse


Den unge mand Elias har særlige evner, som bl.a. betyder, at han kan se døde mennesker. En dag har han en drøm om en kvinde, der giver ham en vigtig besked. Og så tager begivenhederne fart.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2018

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 27. sep. 2018

Elias er en ung mand med særlige evner. Han kan bl.a. tale med de døde, men ingen har nogensinde forstået ham. En dag har han en drøm, hvori han bl.a. møder en kvinde, der har en vigtig besked til ham. Og så tager begivenhederne fart. Til læsere af spændingsromaner.

Elias har det ikke godt. Ingen forstår, at han har særlige clairvoyante evner, og han får dagene til at gå med at ryge sig skæv, dryppe stearin og holde sin mor tre skridt fra livet. Da han en dag har en drøm om en hattebærende og piberygende skildpadde samt en smuk kvinde, der kalder sig Nat, lader noget nyt til at være under opsejling. Samtidig er en sindssyg og farlig mand på spil, og hans og Elias ́veje krydses på dramatisk vis.

Historien udspiller sig i Ringkøbing, og provinsmiljøet fungerer fint i fortællingen. Overordnet set er bogen ganske spændende, og de to spor, som dels består af Elias og hans liv og dels af jagten på den farlige Zacharias, fletter sig fint sammen. Desværre er bogen samlet set alt for ujævn. Dialogerne - og i forlængelse heraf personerne - er for utroværdige, hvilket fx ses ved, at der midt i tragiske og uhyggelige scener er plads til kvikke og vidtløftige bemærkningerne, og det "tror" man som læser ikke rigtigt på.

Filmen Den sjette sansGlasborgen handler også om en dreng, der lider under at have evnen til at kunne se døde mennesker, mens en spændingsbog som Glasborgen af Anne-Marie Vedsø Olesen også benytter sig af overnaturlige elementerFilmen Den sjette sans handler også om en dreng, der lider under at have evnen til at kunne se døde mennesker, mens en spændingsbog som af Anne-Marie Vedsø Olesen også benytter sig af overnaturlige elementer.