Bøger / faglitteratur / biografier

Exit Hells Angels


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Insider-beretning om det kortvarige, men skæbnesvangre parløb mellem Brian Sandberg og eksrockeren kendt som MFP. Om stiftelsen af AK81, de blodige hændelser, der ledte op til retssagen, Sandbergs vej ind i Bandidos og MFP's vej ind i PET's vidnebeskyttelsesprogram.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 19. dec. 2013

Rockeren Brian Sandberg er kendt i den brede offentlighed, og han har fået en del presseomtale hvilket kan skabe en vis interesse for bogen. Derudover til læsere af rockerbeskrivelser.

Brian Sandberg er kendt fra Hells Angels og som livvagt for Stein Bagger. På baggrund af Sandbergs egne optegnelser fra fængslet og interviews med Sandberg beretter journalist Søren Baastrup om den københavnske bandekrig, stiftelsen af støttegruppen AK81, om eksrockeren MFP, der vidnede mod sine tidligere kammerater og i dag er en del af PET's vidnebeskyttelsesprogram og Sandbergs optagelse i Bandidos. En insiderberetning der udover materiale fra retten i nogen udstrækning hviler på hovedpersonens egne udtalelser, rekonstruktioner m.v. og dermed et grundlag, der vanskeligt kan verificeres. Bogen er neutral og loyal overfor hovedpersonen, og den formidler et realistisk billede af livet som rocker primært set fra Sandbergs synsvinkel.

Der findes en del litteratur om Hells Angels og rockermiljøet. Bl.a. Lars Jensen En forfærdelig mand, 2013 og Morten Frich Kronvidnet, 2011, som begge er biografier om tidligere rockere. Endvidere er der et rimeligt nuanceret portræt af Sandberg i Gangster - Brian Sandberg, 2010, med Sandberg som medforfatter.

En beretning om den kendte rocker Brian Sandberg, miljøet omkring Hells Angels, den københavnske bandekrig, retssagen og forløbet efterfølgende.


Jyllands-posten

d. 10. feb. 2014

af

af

Mikkel Andersson

d. 10. feb. 2014


Weekendavisen

d. 17. jan. 2014

af

af

Lars Bukdahl

d. 17. jan. 2014


Social kritik

Årg. 26, nr. 137 (2014)

af

af

Benny Lihme

Årg. 26, nr. 137 (2014)