Bøger / faglitteratur

Fællesskaber i forandring


Beskrivelse


Forfatteren har talt med en række kendte og ukendte danskere, bl.a. topfolk i fagbevægelsen, politikere og forskere, om fællesskabet - i samfundet generelt og i arbejdslivet og hos fagbevægelsen især.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2009

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 3. nov. 2009

Velegnet til undervisningsbrug i folkeskolens ældste klasser og diskussionsoplæg i studiekredse m.v.

Forfatteren er journalist og har tidligere udgivet forskellige portrætantologier, hvor folk fortæller om deres arbejdsliv, skelsættende begivenheder, om at springe ud som bøsse etc. Nærværende bog er lidt i samme boldgade. 37 danskere fortæller på 4-8 sider om deres oplevelse af fællesskabet i samfundet, og hvordan det og sammenhængskraften er under forandring. Bidragene er inddelt i 4 temaer: 1. fællesskab før, nu og i fremtiden, 2. opdragelse til fællesskab, 3. det politiske syn på fællesskab og 4. fællesskab i arbejdslivet. Samlet giver bogen et lettilgængeligt indblik i, hvordan opbrudstendenserne opleves konkret på en række områder i samfundslivet.

Der findes ikke andet som lettilgængeligt og konkret formidler oplevede erfaringer af fællesskab i forandring.

I en række korte bidrag formidles 37 danskeres oplevelse og syn på forandringer i fælleskabsfølelse og sammenhængskraft i nogle udvalgte samfundsmæssige områder.