Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Falkens øje


Beskrivelse


Hylas forsøger at finde Pirra på øen Keftiu. Men efter det store vulkanudbrud er solen forsvundet, planterne visnet og fiskene døde. Samtidig hærger pesten og grusomme krigere er stadig på jagt efter bronzedolken.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2014

af

af

Stine Veisegaard

d. 27. nov. 2014

Hylas forsøger at finde Pirra på øen Keftiu. Men efter det store vulkanudbrud er solen forsvundet, planterne visnet og fiskene døde. Tag med på eventyr i oldtidens Grækenland. Fra 11 år.

Dette er trejde bind i serien Bronzedolken, som foregår i Grækenlands oldtid. Bogen tager fat der, hvor forrige bind sluttede. Hylas leder efter Pirra på hendes fødeø Keftiu. Her hærger hungersnød og pest. De frygtsomme krigere, kragerne, er også desperate efter at finde hende, for at få fat i den sagnomsprungne dolk. Heldigvis møder Hylas gamle venner, og han genforenes med løveungen Ravage. Forsiden er med klare farver, der viser de to hovedpersoner med løveungen Ravage og en ny dyreven Ekko, en falk. Bagerst et efterord af forfatteren, som giver nyttig information om Grækenlands oldtid.

Serien bevæger sig rundt i et mytologisk univers med krigere og guddommelige kræfter. Bogen er fyldt med action, farverige personer og dyr, der knytter sig til hovedpersonerne. Sætningerne er korte og sproget tempofyldt. Utrolig velskrevet, og bind tre er ligeså nervepirrende og underholdende som de forrige i serien.

Kan sammenlignes med Urtidskrøniken Ulvens brorGudernes sønUhyrernes hav af samme forfatter. Gudernes søn af Niklas Krog foregår også i oldtidens Grækenland. Serien "Percy Jackson & olymperne", fx Uhyrernes hav har samme action og magiKan sammenlignes med Urtidskrøniken Ulvens bror af samme forfatter. af Niklas Krog foregår også i oldtidens Grækenland. Serien "Percy Jackson & olymperne", fx Uhyrernes hav har samme action og magiKan sammenlignes med Urtidskrøniken Ulvens bror af samme forfatter. Gudernes søn af Niklas Krog foregår også i oldtidens Grækenland. Serien "Percy Jackson & olymperne", fx har samme action og magi.