Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Iqbal Farooq på Bornholm


Beskrivelse


Skolen er solgt til en tysker og lejrskoler er forbudt. Det forhindrer ikke Iqbals klassetur til Bornholm! Onkel Rafik får en idé: skolen skal købes tilbage og det involverer somaliske pirater, sække med khat og stænger med dynamit!

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 27. sep. 2011

Tempofyldt humor der henvender sig til de 7-13-årige, der efterspørger sjove actionfyldte bøger.

Manu Sareen er nyudnævnt kirke-, ligestillings- og nordisk minister og "far" til Iqbal med den forrygende familie på Nørrebro. Den succesfulde forfatter fortsætter serien med 5. bind, hvor alting lige får en ekstra tand. Skolen er solgt til en pølsetysker, alle skal gå med bæfarvede uniformer og lejrskoler er forbudt. Det forhindrer nu ikke Iqbals klassetur til Bornholm! Men inden Iqbal drager af sted, får onkel Rafig lige en god ide. Der skal skaffes penge til at købe skolen tilbage. Det involverer somaliske pirater, sække med khat og stænger med dynamit! Midt i det hele forsvinder grundloven fra Christiansborg, og nu er hele Danmark i fare for at blive solgt til tyskerne. Der gøres grin med alt og alle, tempoet er hæsblæsende og sproget fyldt med krydrede dialoger med saftigt slang. Det er plat, skævt og helt vildt sjovt. Og lige når man føler, at nu tipper det lidt for meget over, så reddes det af en underliggende forståelse af det miljø, der beskrives. Der gøres grin med værdier på en sjov ironisk facon og fordomme af alle slags bliver bekræftet, for straks efter at blive punkteret.

I forhold til tidligere bind i serien, er her meget mere slang og skæv sproghumor. Det er en blanding af Olsenbanden, kombineret med Reuters Bertram og ikke mindst bare på helt sin egen hæsblæsende facon.

Det er en multikulturel farce, og jeg krydser fingre for at galskaben fortsætter.


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2011

af

af

Karen Lise Søndergaard Brandt

d. 29. okt. 2011


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2011

af

af

Kari Sønsthagen

d. 3. okt. 2011


Information

d. 4. okt. 2011

af

af

Kamilla Löfström

d. 4. okt. 2011


Præsteforeningens blad

Årg. 101, nr. 46 (2011)

af

af

Charlotte Ellermann

Årg. 101, nr. 46 (2011)