Bøger / skønlitteratur / roman

Familiegalleriet


Beskrivelse


Roman om familiehemmeligheder og psykisk sygdom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juni 2017

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 23. juni 2017

Roman om familiehemmeligheder og psykisk sygdom. For alle der lever i en familie med psykisk sygdom.

Romanen beskriver relationerne i en familie set fra tre forskellige personers synsvinkler over en periode på 16 år. Charlotte holder det hemmeligt for alle, at hendes psykisk syge søster Malene er blevet kærester med hendes eksmand. Daniel, der er Charlottes teenagesøn leder efter sin far, som han ikke ved, hvem er. Vibeke, der er ekskone til Charlottes elsker, får et forhold til Charlottes far Steen, der er kunstmaler og har en gård i Jylland, hvor flere af familiemedlemmerne kommer for at tegne og male. Maiken Raahauge har tidligere fået udgivet romanen Pungen, der handler om en psykisk syg mands forestillingsverden.

Romanen har et relevant tema om dynamikken i en familie med hemmeligheder og løgne, men personerne bliver aldrig vedkommende for læseren. Tonen bliver for familiær og der er for mange unødvendige detaljer i dialogerne.

Aminas breve af Jonas T. Bengtsson er en roman af høj litterær kvalitet, der formår at beskrive psykisk sygdom på en langt mere nærværende og vedkommende måde.