Bøger / faglitteratur

Familiens medialisering : et casestudie


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forskningsprojektet "Familiers brug af medier i hverdagen - med særligt fokus på kønsperspektivet" belyses fem børnefamiliers medieforbrug, heriblandt hvilken indflydelse kønsforskelle og generationsmøder har på familiernes brug af medier.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2013

af

af

Hans-Christian Uth

d. 19. nov. 2013

For lærer- og pædagogstuderende, professionsudøvere inden for feltet og andre med interesse for medialiseringen af samfundet.

Bogen beskriver den danske del af et større nordisk forskningsprojekt: "Gendering ICT in everyday life". Den danske del udgøres af en kvalitativ undersøgelse af medievaner i fem veluddannede og velstillede børnefamilier, hvis medievaner og -holdninger er fulgt gennem 1 1/2 år. Efter en introduktion af de fem familier gives en detaljeret gennemgang af studiets teorifundament og dets metode. Herefter beskrives familiernes tilgange til teknologi, deres rutiner, ritualer, regler, holdninger og værdier. Bogens fjerde kapitel fokuserer på køns- og generationsfaktorer i familiens medialisering. Det afsluttende kapitel peger på konflikterne mellem hverdagens uformelle læring og skolens praksis, som anbefales ændret til en medialiseret skole. Fremstillingen rummer en lang række citater fra forskningsarbejde, interview-citater og enkelte diagrammer. Bogen afsluttes med oversigt over de fem familier og med en tematisk opstillet international litteraturliste.

Tilsvarende udgivelser findes ikke. Forfatteren udgav - sammen med Birgitte Tufte - i 2001 Familier i forandring - hverdag og medier i danske familier.

En vægtig og vigtig udgivelse som grundlag for overvejelser og diskussioner om mediebrug og forholdet mellem formel og uformel læring.


Viden om literacy

Nr. 16 (2014)

af

af

Vibeke Schrøder

Nr. 16 (2014)


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 19. dec. 2013

af

af

Mette Schousboe

d. 19. dec. 2013