Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fanget på slottet


Beskrivelse


Biffer og Sofie er stadig på jagt efter aben Bøffer, som er blevet kidnappet. På deres vej efter Bøffer møder Biffer og Sofie poptøsen Laura, hvis far der er blevet en kendt Hollywood skuespiller og Else med blodhunden Blob! Finder de Bøffer inden det er for sent?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. sep. 2011

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 8. sep. 2011

Andet bind i serien Mysteriet om menneske-aben om drengen Biffer og orangutangen Bøffer. Med et lix-tal på 23 er bogen oplagt til selvlæsning for de 8-11-årige.

Forfatteren står bag romaner til både børn og voksne - specielt 2. Verdenskrig og spænding er beskrevne temaer. Her er han igen i et spændingsfelt. Ifølge forlaget er der planlagt i alt tre bind i serien. Biffer og Sofie er stadig på jagt efter aben Bøffer, som er blevet kidnappet, fordi kidnapperne vil skabe en slags super stærk og super klog menneske-race. På deres vej efter Bøffer møder Biffer og Sofie mange forskellige personager, bl.a. poptøsen Laura, hvis far er blevet en kendt Hollywood skuespiller og Else med blodhunden Blob! Da alt til sidst ånder fred og ro, aner man et nyt mysterium, og der lægges op til bind 3. Et fængende omslag i klare stærke farver, formidler bogen fint. Historien flyder fint, sproget er let tilgængeligt, og satsen er overskuelig. Men persontegningerne og plottene er lidt kunstige og det gør desværre at historien kun kommer til live 80 procent af tiden.

Der findes mange underholdende og action-prægede bøger for aldersgruppen mellem 8 og 11 år. En af de mest populære serier er Jack Stump. Denne nye serie holder lidt samme action stil, men er ellers ikke helt oppe på samme niveau.

Actionfyldt bog i serien om drengen Biffer, hans venner og deres forsøg på at befri den mystiske og meget intelligente menneske-abe.