En dadaistisk roman fra 1920. For kendere, specialister og yndere af eksperimenterende litteratur, for den bryder med alle vedtagne formler for, hvordan en roman skal se ud.
Tyskeren Hugo Ball (1886-1927) regnes som opfinderen af den litterære stilart, der hedder dadaismen - en slags forløber for surrealismen. Han skrev romanen mellem 1914-20, men den udkom først posthumt i 1967. Dadaismen skal ses som en reaktion mod 1. verdenskrig med dens værditab og tab af meningsfuldhed. Den lille roman fungerer som en betydningsmættet collage af tekster og meninger og som et skarpt opgør med autoriteter og ismer. Tilsyneladende uforståelig og vrøvlet, men der kan læses mening i galskaben, hvis man arbejder for sagen.
Forlaget Bebop har tidligere udgivet 2 dadaistiske bøger af Francis Picabia Unik eunuk og Tanker uden sprog samt den franske forfatter Tristan Tzara, der også er repræsenteret på dansk med Femogtyve digte.
Denne sjældenhed indenfor den eksperimenterende litteratur skal helt sikkert hilses velkommen på bibliotekerne, vel vidende at den henvender sig til et feinsmecker-publikum. Glødende varmt omslag af Per Kirkeby og en kraftpræstation af en oversættelse ved Peter Laugesen fuldender indtrykket af en lækker, men smal sag.