Bøger / faglitteratur til børn

Fantastiske fakta om dinosaurer


Beskrivelse


Om dinosaurerne, hvordan de levede, hvordan de så ud, og hvorfor de forsvandt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. sep. 2012

af

af

Jesper Holtoug

d. 10. sep. 2012

Farvestrålende billedfagbog om dinosaurernes historie med store mængder fagligt stof og illustrationer af meget sammensat art. Bogens hologram-lignende omslag og det eviggyldige emne, skal nok helt af sig selv få bogen til at havne i hænderne på videbegærlige børn i alderen 7-13 år.

Bogens struktur er klar og overskuelig, hvilket man ikke kan påstå om bogens layout, der skæmmes af meget "urolige sider", hvor det kan være svært, at orientere sig. Stoffet er absolut både spændende og relevant, men samtidig skrevet i et temmelig svært sprog, hvilket gør bogen mest relevant for børn et godt stykke over 10 år. Det svære sprog sat sammen med nogle meget enkle stregtegninger bidrager til en noget forvirret kommunikation med læseren.

Bogen adskiller sig ikke afgørende fra mange andre effektfulde dinosaur-bøger, således minder den i udstyr en del om På opdagelse hos dinosaurerne fra 2012 og Dinosauratlas fra 2006, og i omfang og sværhedsgrad ligger den her anmeldte et sted imellem disse to.

Bogen er fuld af relevant stof og er umiddelbart indbydende med sin effektfulde forside, attraktive emne og mange farver. Imidlertid er der en tendens til, at de mange effekter gør det vanskeligt at orientere sig i indholdet, og der er ikke god overensstemmelse mellem tekstens niveau og de mange vittighedslignende stregtegninger, der sikkert er beregnet til at lette forståelsen og gøre det muligt at identificere sig med stoffet.