Bøger / faglitteratur til børn

Fantastiske og frygtelige fabeldyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Væsener i luften ; Væsener på land ; Væsener i vandet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2009

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. aug. 2009

Fabeldyr og historierne om fabeldyr har fascineret mennesker gennem årtusinder. Historierne er stadig gode, og fabeldyr er et emne, som fanger de fleste børn på et eller andet tidspunkt. Denne bog kan billedlæses eller læses sammen med en voksen af børn fra 5 år eller hyggelæses af børn fra 10 år. Bogen er en fagbog, men egner sig mere til hyggelæsning end til decideret faglig læsning om fabeldyr.

I ord og billeder fortælles om fabeldyr fra hele verden. Myterne og sagnene knyttet til fabeldyrene fortælles og kædes sammen med de tilknyttede naturfænomener og begivenheder. Billedsiden består hovedsageligt af store, flotte, tegnede illustrationer, men samtidig også af fotografier af Bigfoot, Den afskyelige snemands fodspor, Loch Ness-uhyret og skulpturer af forskellige fabeldyr. Bogen når at berøre de fleste af de mest berømte fabeldyr, hvilket gør det hele lidt overfladisk. Men det er en spændende bog med nogle flotte illustrationer, som vil fange målgruppens interesse og som kan inspirere til faglig fordybelse i andre bøger om emnet.

Der udgives en del bøger om forskellige fabeldyr. Serien Mysteriet om - er et godt eksempel herpå. Fabeldyr : en naturlig forklaring fra 2009 er en god faglig bog om emnet.

Appetitlig fagbog, som giver lyst til læsning. Den faglige dybde skal dog findes i andre bøger.


Himmelskibet

Nr. 23 (2009/2010)

af

af

Thomas Winther

Nr. 23 (2009/2010)