Bøger / skønlitteratur / roman

Fatale sekunder


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. En kvinde bliver kørt ned af en flugtbilist og hendes kæreste, Jesper, finder ud af hvem bilisten er, og opsøger ham for at true ham til at melde sig selv. Men flere skæbner rammes af ulykken og snart sker der op til flere mord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2019

af

af

Sanne Mendel

d. 28. aug. 2019

Samfundskritisk spændingsroman om politikommissær Jakob Bojsen, som får sin sag for, da han skal finde en flugtbilist som har kørt en kvinde ned. For læsere som kan lide et udpræget fokus på samfund og miljø.

På få uopmærksomme sekunder, ændrer en flugtbilist mange menneskers liv. En kvinde, Janni, bliver kørt ned, og det sætter gang i en kædereaktion af skæbnesvangre hændelser. Da Jannis kæreste, Jesper, finder ud af hvem flugtbilisten er, opsøger han vedkommende. Senere findes flugtbilisten myrdet og snart må politikommissær Bojsen opklare op til flere mord, som følger i kølvandet på flugtbilistens død.

Forfatteren skriver selv, at han ønsker at have fokus på samfund og miljø, og på hvad der driver mennesker til at begå mord, mere end på selve plottet. Det er et interessant udgangspunkt, men sproget flyder ikke rigtig i romanen, og karaktererne forekommer lidt kunstige. Undervejs kommenterer forfatteren ting i romanen, og henvender sig direkte til en af karaktererne, og det gør historien lidt forvirrende. Overordnet set forekommer romanen lidt rodet.

Ønsker man at læse flere samfundskritiske spændingsromaner, kan Nis Jakobs forfatterskab anbefales.