Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fifi en abe


Beskrivelse


Lulu er 7 år. Hun vil slå aben Fifi i Ludo. De spiller, og bedst som Lulu tror, hun er vinder, slår Fifi sin brik i mål. Lulu roser Fifi. De får en is af mor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2010

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 23. aug. 2010

De 2 bøger hører til forlagets serie Læs lydret 2. Teksterne består udelukkende af lydrette ord - 85 af 120 almindelige ord. Bøgerne egner sig til den første læsetræning.

Seriens tekster består af lydrette ord, og trods det begrænsede ordforråd er det lykkedes at komponere et par sammenhængende tekster. Hovedpersonerne er Lulu og aben Fifi. I Fifi en abe bliver figurerne præsenteret. Lulu er 7 år, og hun vil slå sin ven Fifi i Ludo. De spiller, og bedst som Lulu tror, hun er vinder, slår Fifi sin brik i mål. Lulu roser Fifi. Fifi tager sig en lur på sofaen i Se her, Fifi. Lulu er sur, hun kan ikke finde sit Lego. Fifi finder det, og de bygger en by med et hus og en bus. De har det sjovt sammen, og mens de leger, taler de om byen. Da huset går i stykker, beslutter de at gå ud - og måske få en is. Teksterne er super enkle og lette at læse. Barnet får en fornemmelse af at læse. Omslaget er farverigt. De mange illustrationer breder sig over hele opslag, og de underbygger den korte tekst. Den er sat i blokke på 2-3 linjer øverst på hver side. På forlagets hjemmeside er opgaver til bøgerne med ordkort, ordlege samt skriveopgaver til gratis download.

Serien omfatter flere titler fx Alf i Kina og Kis får en bøf. De er udarbejdet med samme læsesyn som Søren og Mette.

På trods af det knappe ordforråd med to stavelser og to konsonanter i for- og udlyd har forfatteren skrevet et par sammenhængende historier, der kan give begynderlæsere en succesoplevelse.