Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Is med sko


Beskrivelse


Tea taber sin sko, mens hun sidder i karrusellen. Den lander i Catos is.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Karsten Boll

d. 4. maj 2011

I en ny serie fra Dansklærerforeningen Lydlet læsning - er her de tre første titler til den allerførste læsning for bh.kl., dvs. 6-7-årige begynderlæsere, der nok selv skal finde bøgerne pga. forsideillustrationerne.

Alle tre titler foregår i et tivoli med børnene Dina, Cato, Tea og Kim som hovedpersoner. I Is med sko taber Tea sin sko i karrusellen, og den lander i Catos is til stor morskab for Dina. I Max Magi og en bi forstyrres tryllekunstneren Max Magi, så han ikke kan trylle Dina frem igen, og i Gys til alle er der intet, der kan skræmme Kim i spøgelsestoget bortset fra, da Tea tager en pose over hovedet. Tre meget præcise historier med netop de ord, der understøtter Tove Krebs Langes velkendte streg i illustrationerne. Fint samspil mellem tekst og tegningerne. Teksterne er lavet ud fra lettals-principper om så få negationer som muligt, og så vidt muligt ingen lange ord.

Serien kan sammenlignes med Grete Sonnes bøger om Malte og Mille i serien Tvillinge-bøgerne fra 1998-2000, men hvor der her er en mere sammenhængende historie.

Oplagt anskaffelse til den allerførste læseindlæring/læsetræning for de 6-7-årige i børnehaveklassen eller til hjemlån fra børnebiblioteket.