Bøger / faglitteratur

Find nye veje i følelsernes labyrint


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2011

af

af

Katja Larsen

d. 25. okt. 2011

Bogen henvender sig til læsere, der ønsker at blive klogere på sig selv og sine følelser. Derudover kan professionelle som psykologer og psykoterapeuter bruge denne bog.

Ilse Sand er uddannet teolog og psykoterapeut og har skrevet denne bog for at give læseren viden om følelsernes psykologi. Der fortælles om primære følelser, som umiddelbart kan være svære at mærke og som kommer til udtryk som noget andet, end de reelt er. Der bruges gode eksempler, som alle kan genkende og dermed relatere til. Hvert afsnit rundes af med et lille resumé, som er ganske overskueliggørende. Sproget er letforståeligt. Der er litteraturliste med henvisning til andre bøger omhandlende bl.a. psykoterapi og kognitiv terapi.

Find nye veje i følelsernes labyrint kan blandt andet sammenlignes med Forstå og træn din følelsesmæssige intelligens fra 2006, som handler om at ændre sine mentale forestillinger. Der findes flere bøger om følelser og selvudvikling, men nærværende bog fortjener bestemt en plads på bibliotekets hylder pga. måden et alment "problem" gøres lettilgængeligt.

En lille bog om følelsernes psykologi som de fleste lånere vil kunne få glæde af at læse.


Bibliotekernes vurdering

d. 20. sep. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 20. sep. 2016

Bogen henvender sig til læsere, der ønsker at blive klogere på sine følelser og konfliktfyldte relationer. Derudover kan professionelle som psykologer og psykoterapeuter bruge bogen.

Dette er 2. udgave af Ilse Sands bog om vores primære følelser og blandingsfølelser, med anvisninger på at forstå disse følelser og håndtere dem i konflikter. Bogen indeholder også eksempler på afskedsbrev til undersøgelse af en relation, skema til glædesanalyse, samt en novelle, der illustrerer hvordan man kan blive hørt og forstået. Ilse Sand er uddannet teolog og psykoterapeut.

Let læst og let tilgængelig bog i et enkelt sprog om følelsernes anatomi med gode konkrete eksempler og enkle råd om at forvalte besværlige følelser eller at give slip på dem. Hvert kapitel afsluttes forbilledligt med et kort resume.

I forhold til 1. udgave er bogens model over vredens årsager videreudviklet og inddelingen af vredens årsager er præciseret. Litteraturlisten er desuden udvidet. Lev med dine følelser giver også gode anvisninger på at arbejde med sine følelser.