Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fister Klo : spøgelset


Beskrivelse


Monsteret Fister Klo får en god idé, da han finder et stykke hvidt stof i kælderen under højhuset, hvor han bor. Han vil klædes ud som spøgelse i aften, når han skal skræmme Peter og Per på 8. sal.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. nov. 2015

af

af

Boy Olesen

d. 11. nov. 2015

De 6-7-årige får her en rigtig gyser med humor. Uhyret Fister Klo skal gøre Emil bange, men bliver snydt.

Uhyret Fister Klo bor i kælderen i et højhus. Fister Klos job er at gøre de små børn bange inden de skal sove. Han har en liste, så han ved hvem han skal besøge, og i aften er det Emil på 4. sal. Fister Klo har bløde sutsko på, så ingen kan høre ham, og han har en taske med fæle ting. Han tager en slurk af den magiske drik fra den grønne flaske, og der vokser fæle klør ud på hans fingre. Men der er gået uorden i hans liste, så han kommer til at besøge Emil for anden dag i træk. Bogen er illustreret med farvelagte tegninger. Den er i serien "Mikro Dingo".

En rigtig god bog, der er helt på højde med seriens standard. Historien er spændende og velskrevet og nem at identificere sig med. En læsepædagogisk veltilrettelagt tekst, trykt med tydelige typer, og med få linjer pr. side. Illustrationerne er fremragende, sjove og meget sigende.

Kan sammenlignes med Tim og den sorte slangeDet 4-armede monster og Det 4-armede monster, bøgerne har gyserelementet i sigKan sammenlignes med Tim og den sorte slange og , bøgerne har gyserelementet i sig.


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 24. maj 2016

2. bog om kældermonsteret Fister Klo, der elsker at skræmme børn lige før sengetid. Letlæsning fra ca. 7 år.

Bogen er bygget op på samme måde, som den første bog om Fister Klo. Den starter i kælderen under højhuset, hvor Fister finder et stykke hvidt stof, som han vil bruge til spøgelsesudklædning, når han skal skræmme Peter og Per på 8. sal. Det går dog ikke helt, som Fister planlægger, for Peter og Per er to friske drenge. Efter missionen går Fister tilbage til kælderen og ser gyserfilm. Lix 6 og lettal 15.

Sjov og klam gyser med et godt samspil mellem tekst og illustrationer. Enkelte steder er begge dele endda nødvendige for at forstå handlingen, som fx da Fister tisser på gulvet af skræk. I teksten står der blot: "Vi skal nok tørre op", mens der på billedsiden vises en gul plamage under Fister. For læsere, der har læst 1. bog, vil handlingen være genkendelig, fordi den er bygget over samme skabelon. Det gør bogen lettere at læse, samtidig med at man næsten kan more sig på forhånd, fordi man har en idé om, hvad der kommer til at ske, og en forventning om, at noget går galt. Bogen kan læses uafhængigt af den første.

Hvis man vil læse andre sjove letlæsningsbøger om monstre ved sengetid, så er der fx Et monster overnatter, der er en del af gyserserien "Familien Monstersen".