Bøger / faglitteratur / øvelser

Fitness og styrketræning : øvelser, programmer og metoder


Beskrivelse


Om metoder til undervisning i fitness og styrketræning samt instruktion i hvordan man laver undervisningsprogrammer og tilrettelægger øvelserne for både nybegyndere og eliten, for børn, unge og ældre.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2009

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 10. feb. 2009

Denne grundige bog om fitness og styrketræning og om at lave programmer og øvelser henvender sig især til instruktører, trænere, fysioterapeuter, idrætslærere og -studerende.

Marina Aagaard er en flittig forfatter til en lang række bøger om fitness og styrketræning, samtidig med at hun har 15 års erfaring i at uddanne fitness- og aerobicinstruktører på Trænerakademiet i Ålborg. Denne bog er den første af sin slags på dansk. Marina Aagaard sammenfatter den nyeste viden og de nye erfaringer inden for fitness, for at træneren og instruktøren kan være i stand til at udarbejde programmer og tilrettelægge øvelserne for både nybegyndere og eliten, for børn, unge og ældre. Det er lige fra den enkelte ugeplan til en plan for hele året. Her er afsnit om kredsløbstræning, koordinationstræning, styrketræning og bevægelighedstræning, øvelser med og uden redskaber og gennemgang af de enkelte redskaber med fordele og ulemper.

Der er udkommet flere bøger om fitness og styrketræning, også af Marina Aagaard selv, men ingen der på samme måde lægger vægt på metoder til undervisning og giver instruktion i, hvordan man laver undervisningsprogrammerne.

For målgruppen instruktører, undervisere, fysioterapeuter m.m. er bogen en uundværlig håndbog både som opslagsbog og som lærebog.