Bøger / skønlitteratur / roman

Fjeldgraven : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Rejseholdet og kriminalpsykologen Sebastian Bergman bliver kaldt til Nordsverige i en sag om seks nedgravede lig. Det viser sig at være en vidtforgrenet sag, ligesom medlemmerne af rejseholdet også har deres at slås med privat.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 1. nov. 2012

En af årets bedste krimier, som der vil være mange læsere til overalt. Den kan til nød læses selvstændigt, men jeg vil anbefale, at man læser de to første bind i serien først.

Rejseholdet bliver kaldt til Nordsverige for at assistere i en sag med seks nedgravede lig. Det viser sig at være en vidtforgrenet sag, hvor rejseholdet kommer vidt omkring, inden de til sidst kan lukke næsten alle løse ender på tilfredsstillende vis. Det, der gør Fjeldgraven så god, er kombinationen af en elegant og filmisk spændende komposition med hyppige skift i synsvinkel og af overbevisende og helstøbte personskildringer. Rejseholdet består af gengangere fra de første bind, og man kommer efterhånden til at holde af dem, deres særheder og idiosynkrasier til trods. Det gælder også kriminalpsykologen Sebastian Bergman, som med sin hensynsløse egoisme og sexafhængighed virkelig er et kapitel for sig. Også i dette bind ødelægger han ikke så lidt for sine omgivelser, men der lægges op til en fortsættelse, så vi er nok mange, der glæder os til at læse videre om ham og resten af rejseholdet.

Makkerparret Hjorth (f. 1963) og Rosenfeldt (f. 1964) leverer godt håndværk, og deres krimiserie, hvor der tidligere er udkommet Manden der ikke var morder, 2010, og Disciplen, 2011, er af den lykkelige slags, som bliver bedre bind for bind.

Svensk krimi af den allerbedste slags, hvor det hele spiller fra først til sidst, og den er et must for alle seriøse krimilæsere.


litteratursiden.dk

d. 6. dec. 2012

af

af

Arne Larsen

d. 6. dec. 2012

Tredje bind i serien med kriminalpsykolog Sebastian Bergman og folkene fra Rejseholdet. Det er svensk krimi, når den er allerbedst. Et par veninder på vandretur i det nordlige Sverige falder over et s...


litteratursiden.dk

d. 12. nov. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 12. nov. 2013

Endnu en perle fra makkerparret. Den er super velskrevet, sproget flyder og alle dialoger er levende og realistiske. Læseren fanges allerede fra første side, siderne vender sig selv, og den er svær at...


Jyllands-posten

d. 20. nov. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. nov. 2012