Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flavia de Luce - drengen i galgen


Beskrivelse


Krimi fra engelsk landsogn i 1950. Flavia, 11-årig detektiv med hang til kemi og farlige gifte, bruger sin viden om naturvidenskab til at afdække mordgåden, da lederen af et dukketeater falder død om midt i en forestilling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 18. apr. 2011

Godt gensyn med pigen Flavia, 11-årig kemi-nørd og detektiv. For alle, der kan lide lidt skæve men hyggelige krimier, også for gode læsere blandt store børn og unge.

Her er andet bind i serien om Flavia de Luce fra herresædet Buckshaw i England i 1950, hvor hun bor med sin åndsfraværende far og to ondskabsfulde storesøstre. Heldigvis har hun butleren Dogger, sin trofaste cykel Gladys og - ikke mindst - sit elskede kemilaboratorium i en afkrog af huset, hvor hun foretager indviklede eksperimenter med bl.a. forgiftede chokolader som hævn over søstrene. Hun bruger også sit kendskab til naturvidenskab til at løse mordgåden, da lederen af et omrejsende dukketeater falder død ned på scenen midt i en forestilling, og Flavia får mistanke om, at hans død har forbindelse til et tragisk dødsfald på egnen fem år tidligere. Romanen bygger på de gode traditioner i hyggelig engelsk krimi, og handlingen skrider roligt fremad med humor, levende fortælling og godt sprog.

Flavia-fans kan glæde sig til denne toer i serien, der bliver på i alt seks krimier, som ikke lige er så nemme at sætte etiket på: En anmelder har kaldt Flavia en krydsning mellem Miss Marple og Pippi, jeg placerer hende mellem Artemis Fowl og Laurie R. Kings Mary Russell.

Vellykket, hyggelig, humoristisk og lidt skæv engelsk krimi om 11-årig detektiv og giftblanderske i en skrækkelig familie, hvor hun klarer sig med ukuelig kampånd og usvækket nysgerrighed. Bind to i serie på seks.


litteratursiden.dk

d. 28. mar. 2011

af

af

Marianne Träff

d. 28. mar. 2011

Stemningsfyldt og humoristisk engelsk krimi - som fra en sommerdag fra en for længst svunden tid. ’Flavia de Luce og drengen i galgen’ er den anden bog i serien om den nørdede og sære 11-årige Flavia,...