Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Flodpølsen


Beskrivelse


Dan og hans venner er på feriekoloni. Her møder de bl. a. den mærkelige m/k hr. Olga, og lærervikaren To-meter fortæller spøgelseshistorier.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Tage Aarup (skole)

d. 18. dec. 2018

Dan og Rune skal på feriekoloni - d.v.s. i starten må Dan ikke komme, fordi han skal med forældrene til udlandet. Men en dag får de to knægte lokket Dans far til at prøve Runes rullebræt. Hanfalder selvfølgelig, brækker en tå, og så kan familien ikke rejse, og derfor får Dan lov at komme med på feriekoloni. I de flg. kap. bringes så enkelte småberetnin-ger fra livet i kolonien - lidtspredte og usammenhængende og egentlig ikke hverken særligt spændende eller morsomme. - Bogen har en ganske sjov optakt, men derefter fuser den ud - som om forfatteren selv mister interessen ellersavner ideer - ligegyldig og handlingsløs sommerferie-beretning, hvor den tilstræbte morskab virker mere anstrengt end sjov. Øglevenner var titlen på en bog af samme forfatter, der udkom for et årstid siden, og selv om personkredsen i de to bøger er delvis den samme, så er bogen her slet ikke på højde med Øglevenner, som var en virkelig morsom lille fortælling.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Lorck (børn)

d. 18. dec. 2018

2. bd. om børnene fra Øglevenner. Rune, fortælleren, Dan, Lise og Grete går nu i 3. kl. En sommerferiekoloni frister, men Dan må ikke deltage. Efter nogle episoder, der bl.a. resulterer i, atDan forstuver 2 tæer, giver hans pylrede mor ham lov. På kolonien møder børnene skærsliberen Hr. Olga og læreren To-meter, der fortæller spøgelseshistorier. Inspireret af disse og Flodpølsen, Dansindbudne fod, blomstrer børnenes frodige fantasi. - Sproget er præget af megen dialog, der ofte er morsom og slangpræget. - Ill. er udført af forfatteren og rammer bogens lidt naive stemning megetpræcist. - P.g.a. sin lidt diffuse handling læses bogen bedst i sammenhæng med bd. 1, hvor også personerne præsenteres. Hovedvægten er lagt på skildringen af børnenes indbyrdes relationer, og dahædelserne tilmed er betragtede ud fra børnenes egen synsvinkel bliver historien vældig vedkommende for mange børn. Desværre virker forsiden, i samme stil som Øglevenner, ikke særlig inspirerendepå børn, så der skalarbejdes for bogen, der fortjener stor udbredelse. Velegnet til selvlæsning fra 9-10 år.


Politiken

d. 18. nov. 1981

af

af

Ingerlise Koefoed

d. 18. nov. 1981


Børn & bøger

årg 35, nr 3 (1982)

af

af

Jacob

årg 35, nr 3 (1982)


Jyllands-posten

d. 30. dec. 1981

af

af

Ellen Buttenschøn

d. 30. dec. 1981


Lands-avisen Aktuelt

d. 16. feb. 1982

af

af

Steffen Larsen

d. 16. feb. 1982