Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Floras blomsterbog


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling.

Om blomster og blomsterdyrkning for børn og voksne. Der fortælles bla. om Flora Danica, Carl von Linnés seksualsystem og blomstersprog, såning af frø og tilplantning af staudebedet. Med lister over frøplanter, stauder, spiselige og giftige blomster.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2013

af

af

Lars Larsen

d. 8. maj 2013

Flot og farvestrålende bog i A4-format og med kraftigt papir om blomster til store børn fra 12 år. Velegnet til fælles læsning med forældre, bedsteforældre eller andre haveinteresserede voksne. Forfatteren opfordrer til det.

Signe Wenneberg har skrevet adskillige bøger om haver og dyrkning. I denne, som er udgivet i samarbejde med Statens Naturhistoriske Museum, koncentrerer hun sig om blomster. Bogen kommer vidt omkring inden for temaet. Der er kapitler om Flora Danica-værket med over 2000 håndkolorerede kobberstik og Flora Danica-stellet, Carl von Linnés seksualsystem og blomstersprog. Et kapitel handler om at købe og så frø efterfulgt af en blomsterliste. Et andet kapitel giver råd om tilplantning af staudebedet, og der er interessante afsnit om guerilla gartnere, der bruger frøbomber som våben, bybier, sommerfugle og skolehaver, og om at lægge blomsterbilleder ud på Instagram m.m. Der er lister over frøplanter, stauder, spiselige og giftige blomster. Forfatteren skriver med smittende engagement og teksten bliver ledsaget af flotte fotos og tegninger. Herudover er der faktabokse, bestyret af katten Flora, centrale citater og et par digte af Helge Rode og Tove Ditlevsen. Litteraturliste med bogforsider. Varieret og indbydende layout. Appellerende omslag med dækkende bagsidetekst.

En bladre- og nydebog som Sabine Lemires Blomsterbogen, 2013.

En indbydende og engageret bog, der kommer vidt omkring inden for temaet blomster og dyrkning. Henvendt til større børn og voksne.