Sidste del i trilogien om sønderjyske Adelheid Schildt og hendes familie. Det er en velskrevet og stilfærdig hverdagsskildring, som de mange læsere, der har slugt Ester Bocks dyrlægeserie for efterhånden en del år siden, vil sætte pris på. Flugt kan læses uafhængigt af de to første bind i serien, I det skjulte, 2006, og Klokken slår, 2009, og man skal ikke lade sig afskrække af den mørke forside.
Første del fortælles af Adelheid Schildts 60-årige datter Regina, der har orlov efter sin mands død. Hun ser tilbage på sit liv og har svært ved at finde fodfæste som enke. Hun opdager, at hendes voksne søn Jens skjuler sig i hendes sommerhus sammen med en ganske ung udenlandsk kvinde og dennes nyfødte barn. Med hårde ord smider Jens Regina ud og afbryder enhver kontakt. Regina plages herefter af bruddet og spekulerer og spekulerer. Det er en fornøjelse af læse Reginas lavmælte, alvorlige og indtrængende del af bogen, som indbyder til langsom og eftertænksom læsning. Anden del ses fra Jens synsvinkel. Den fortælles i hans ungdommelige sprog og er ikke så interessant eller overbevisende som Reginas del, og slutningen holder ikke helt.
Andre realistiske, indtrængende og stilfærdige romaner med brede anvendelsesmuligheder er Ester Bocks (f. 1936) øvrige forfatterskab, Birte Blønds tre romaner og visse af svenske Marianne Fredriksson.
Fin lavmælt og indtrængende hverdagsskildring, som vil appellere til modne læsere af velskrevne realistiske romaner fra dagens Danmark.