Bøger / faglitteratur / erindringer

Flugten fra Islamisk Stat : en hjemvendts bekendelser


Beskrivelse


Om franske Sophie, der rejser til Raqqa i Syrien med sin fireårige søn for at finde lykken hos Islamisk Stat. I stedet finder hun en by fanget i en brutal besættelseshærs fanatiske greb og en syrisk lokalbefolkning, der lever i rædsel og fattigdom.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. sep. 2016

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 22. sep. 2016

Dette er Sophies historie om, hvordan hun blev radikaliseret og endte med at tage til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat. Til læsere, der holder af autentiske beretninger og biografier.

Sophie Kasiki fortæller i denne bog om sin opvækst, om mødet med kærligheden, om sin mand og sin søn. Om de begivenheder, der førte til at hun som nyomvendt muslim tog den drastiske beslutning at drage i hellig krig for Islamisk Stat i Syrien sammen med sin lille søn. En beslutning hun bitterlig fortrød, da hun kom til Syrien og det gik op for hende, hvad der virkelig foregik. Beslutningen om at tage hjem var nem at tage, men næsten umulig at gennemføre. Det er farligt at være enlig kvinde med et lille barn i Syrien. Bogen er primært fortalt af Sophie, dog er der også et kapitel hvor hendes mand Julien, fortæller. Forfatterens navn er et pseudonym, hendes rigtige identitet holdes hemmelig for at beskytte hende mod Islamisk Stat.

En spændende og tankevækkende bog, der tilbyder et kig ind i verden der ellers er svært tilgængelig og bidrager til en dybere forståelse af dels radikalisering, men også af den tiltrækningskraft Islamisk Stat kan have på nogle. En intens og usminket beretning om livet som hellig kriger og hvordan man kommer ud af det hele igen med livet i behold.

Minder både om serien "Virkelighedens verden" og om Ser du månen, Daniel.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 20. okt. 2017

af

af

Søren Greve

d. 20. okt. 2017


Information

d. 18. okt. 2016

af

af

Andreas Harbsmeier

d. 18. okt. 2016