Bøger / faglitteratur / erindringer

Flugten


Beskrivelse


Carolyn Jessop (f. 1968) blev tvunget til at gifte sig med en mand i sekten Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige. Hun blev en af seks koner og fødte otte børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2008

af

af

Camilla Sejerøe

d. 14. okt. 2008

Flugten henvender sig til læsere af serien Virkelighedens verden. Bogen giver et enestående indblik i sekten De Sidste Dages Helliges Fundamentalistiske Kirke. Sekten er amerikansk og praktiserer flerkoneri.

Carolyn Jessop fødes ind i denne sekt, og beskriver i bogen sin opvækst og siden sin tilværelse i denne sekt. Fortællingen er skrevet i et personligt sprog og er tydeligt en personlig beretning. På sine steder er den rørende, andre steder ubehagelig, og ind imellem får vi lidt for mange detaljer. Jeg synes, de er unødvendige, og det bliver simpelthen kedeligt.

Her er et enestående indblik i denne bizarre sekts livs- og trossyn. Der findes en del af denne type litteratur, og vi skal huske på at dette er en personlig beretning, og ikke et stykke litteratur, vi kan udlevere til fx studerende. Den er udelukkende til de nysgerrige.

Ikke stor litteratur og ind imellem kedeligt detaljetung. Omvendt er skildringen af, hvordan man manipulerer et helt samfund, og selv kommer til at tro på sine løgne, absolut interessant.